Over Ons


Ooit zaten we bij elkaar op de lagere school. Bij de keuze voor een middelbare school gingen onze paden uiteen. Elk van ons legde een andere route af en na o.a. Utrechts Conservatorium (Heidi) en Schumann Akademie (Laura) kwamen onze wegen in 2012 weer samen. We bleken allebei een voorkeur te hebben voor 19e en 20e eeuwse componisten en vooral de periode rond 1900 waarin volop werd ge√ęxperimenteerd met tonaliteit en klankkleuren.

Ons repertoire bestaat vooral uit liederen en liedcycli. Het lied als vorm veel heeft veel mogelijkheden voor expressie en door de beperkte omvang een heel geconcentreerde kwaliteit. De veelzijdigheid en de beknopte dramatiek binnen liederen geeft de mogelijkheid tot afwisseling en in sfeer en kleur. Omdat er ongelofelijk veel liederen zijn geschreven is dit ook een genre waar we nooit mee klaar zullen zijn. En dat is een mooi vooruitzicht!

We selecteren waar mogelijk, liederen waarin de piano en zangstem vrij zelfstandig zijn ten opzichte van elkaar. Ook zoeken we naar liederen die een duidelijke eigen sfeer en karakter hebben. Zo proberen we telkens programma's samen te stellen die afwisselend zijn en recht doen aan de rijkdom die we aantreffen. Op eigen initiatief of op aanvraag.

Laura Kaper, Mezzo-sopraan

Heidi Delcliseur, Piano