31 maart 2017 Dorpskerk Westmaas

Op vrijdag 31 maart 2017 geven we weer een concert. Dit maal zijn we uitgenodigd in de dorpskerk in Westmaas. Het concert begint om 20.00u. Kaarten zijn te koop via de website van de vrienden van dorpskerk Westmaas. Door het kopen van een kaart verzekert u zichzelf en uw partner en/of vrienden een mooie avond en draagt u tevens bij aan het behoud van de prachtige dorspkerk van Westmaas.

Het programma voor 31 maart 2017 is een reprise van ons concert van 25 september j.l. en staat in het teken van Spaanse liederen en zigeunerliederen.

Debussy                   Ariettes Oubliees

Shostakovitz           Spanish Songs

De Falla                   Siete Canciones Populares Espanolas

pauze

Bartok                     8 Hungarian Folk Songs

Brahms                  Zigeunerlieder

Dvorak                  Ciganske Melodie

Omdat Debussy bij ons eigenlijk nooit kan ontbreken beginnen we met de Ariettes Oubliees. Het is een klassieke cyclus van liederen die grote contrasten in sfeer laat horen.  Daarna zetten we twee componisten van Spaanse liederen naast elkaar: De Falla en Shostakovitz. De liederen van Shostakovitz zijn uit 1956 en zijn van een ongekende eenvoud met een maximum aan zeggingskracht. Ondanks de Spaanse insteek, blijft de Russische achtergrond goed te horen. De Falla is onmiskenbaar Spaans.

Na de pauze gaan we naar het Oosten van Europa met de Hongaarse liederen van Bartók en de Zigeunerliederen van Brahms en Dvorak. Al met al een vol maar afwisselend programma dat het begin van de lente klinkend inluidt.

Graag tot in maart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *