18 augustus Oude kerk Oosterbeek

Deze zomer treden we op in de zondagmiddagconcerten van de Oude Kerk in Oosterbeek. Op 18 augustus om 17.00u brengen we een programma rondom het thema ‘dageraad’. Aanleiding is de gelijknamige serie vrij werk van fotograaf Jur Poeles dat deel uitmaakt van het concert.

De dageraad is voor mij het meest mystieke moment van de dag. De nacht gaat over in de dag, de duisternis maakt plaats voor een magisch licht en even is het helemaal stil. Ik neem je in deze serie beelden graag mee naar dit moment waarop je zintuigen op scherp staan en in je verbeelding werkelijk alles mogelijk is.”

 

Op vrij associatieve manier hebben we elk beeld aan een lied gekoppeld en met een kleine dichterlijke vrijheid van onze kant in een verhalend geheel geplaatst. Zo gaat de nacht vooraf aan de dageraad en de avond aan de nacht. Een zonsondergang een bal, mijmeringen, nachtmerries en dromen met uiteindelijk de belofte van de nieuwe dag.

 

Met beeld en geluid voeren we u door liederen van onze favoriete componisten, waaronder Duparc, Debussy, Brahms, Tsjaikovski, Sibelius, Strauss, Schubert en Fauré. Maar ook Chopin voor piano solo.

 

Een afwisselend en rijk programma ‘son et lumière’ waar we ons zelf in elk geval op verheugen. Het concert is vrij toegankelijk. Met een vrijwillige bijdrage kunt u bijdragen in de kosten en vooral in de restauratie en het onderhoud van de Oude Kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *